Rólunk

Bemutatkozik a B. Roy divat

Rólunk

A nyolcvanas évek elején egy fiatal, energikus fiatalember elhatározta, hogy megpróbálja megvalósítani egyedi elképzeléseit, kilépve az akkori normák és terv-előirányzatok kötelező szorításából – hiszen a divat nem szólhat a kötöttségekről.

Felhasználva az akkorra már évtizednyi tapasztalatát, ismeretségét elkezdte a kötelező konfekciózás mellett egyedi ötleteit is megvalósítani. A kiváló minőségű alapanyagból gyártott modellek szép lassan egyre kényelmesebbé és könnyen megkülönböztethetővé váltak a magyar termékek közül.

1985-86-ra az addigra már közepessé nőtt varroda által gyártott termékek két jól elkülöníthető csoportra váltak.

Az egyik irányzat a hagyományos férfi öltözködési stílust felvonultató B. Roy Classic, amely egyedi, kis szériás öltönyökkel és ingekkel hódított, a másik, jóval szerényebb volumenben készült B. Roy Denim.

Hamarosan azonban szinte kielégíthetetlen kereslet mutatkozott - külföldön és belföldön egyaránt – a különböző jó minőségű pamut alapanyagokból készült nadrágokra. Az addigra már jól felismerhető B. Roy logó a szigorú minőség ellenőrzési folyamatok és a hihetetlenül jó ár-érték arány miatt egyre több termékre kerülhetett rá itthon és a környező országokban egyaránt.

A hagyományos farmer szövet, azaz a denim mellett a különböző szövési technikákkal készült szál-koptatott jeans anyagok, egyre több színben készültek a kord, a sztreccskord, a düftin és az elegánsabb alkalmakhoz ajánlott twill alapanyagok.

A kilencvenes évek elejére aztán megjelentek az utánozhatatlan fazonú magas derekú és félcsípő női fazonok is. Róluk annyit mindenképpen tudni érdemes, hogy magasított derékrésze enyhén karcsúsított felsőrésszel készül, combrésze pedig egyenes, ezért nem „lobog”, rugalmas alapanyagokkal ötvözve pedig mindig csinos, szinte bármilyen alkalomra kiválóan alkalmas nadrágot jelent.

Összességében tehát a több, mint három évtizedes tapasztalat, a töretlen lelkesedés, amellyel minden kreációnk készül, a szigorú minőségi előírások a gyártás minden fázisánál garantálják, hogy a B. Roy brand mindig azt jelenti, amit elvár tőle.